Back to top

La restauració porta les mesures antiCOVID als jutjats

Després de la decisió d'un magistrat basc, diverses federacions i associacions de restauració a Catalunya han portat les restriccions horàries del sector al TSJC.

Les entitats sectorials de la restauració han presentat un recurs al Tribunal Superior de Justícia de Catalunya contra les mesures que s'han decretat a bars i restaurants per lluitar contra la COVID. El principal argument és que "no hi ha cap estudi sanitari que consideri els restaurants culpables de contagis de COVID", segons explica Josep Maria Estil·les, l'advocat de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Tarragona. 

Estil·les afegeix que "altres comunitats autònomes no tenen les mesures restrictives que hi ha a Catalunya i els ritme de contagis, aquí és similar". Per tot plegat esperen que ara el TSJC pugui aplicar mesures cautelars que permetin reobrir bars i restaurants més enllà de l'horari que es contempla actualment. És un cas similar al que ha passat al País Basc, on un magistrat ha aplicat aquestes mesures que el govern ha recorregut. 

Altres sectors podrien seguir el mateix camí

Hi ha, però, altres sectors que veuen com s'ha interposat mesures antiCOVID que es consideren exagerades. És el cas dels centres comercials, que també podrien demanar mesures similars. Estil·les assegura que aquest tipus de recursos poden servir d'inspiració per altres sectors sempre que s'adequin els arguments a la realitat. Defensa que en el cas de la restauració les mesures s'han pres amb contundència, que es garanteix la distància entre taules, l'aforament i tota la resta de recomanacions i normatives.

Entrevista

Parlem amb osep Maria Estil·les, advocat de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Tarragona. 

Paraules clau:

Notícies relacionades