Back to top

La restauració reclama ajudes directes per sortir de la crisi

A partir de la setmana vinent podran obrir ininterrompudament des del matí i fins les 23.00 h. Amb tot, al tancament obligat, hi sumen els deutes acumulats per mantenir els negocis oberts.

Aquesta serà la darrera setmana que els restauradors no podran obrir als vespres. A partir de diumenge, quan decaigui l'estat d'alarma, el govern ja va anunciar que bars i restaurants podran obrir durant tot el dia i fins les 23.00 h. Aquest dimarts, el vicepresident en funcions, Pere Aragonès, en la roda de premsa posterior a la reunió del Consell Executiu ha assegurat que la mitjanit de dissabte a diumenge "quedarà sense efecte" el toc de queda i acabarà el confinament perimetral de Catalunya.

Més enllà de les decisions polítiques, els empresaris del sector de la hostaleria celebren que puguin recuperar els tres serveis, els esmorzars, els dinars i els sopars, i tot i que admeten que la mesura arriba tard, no volen iniciar una guerra. Ara bé, asseguren que estan collats de deutes per culpa dels crèdits que han hagut de demanar per poder mantenir oberts els seus negocis. Per tot plegat demanen ajudes directes.

Segons Francesc Pintado, el president de l'Associació d'Empresaris d'Hostaleria de Tarragona, diu que "hem pogut parlar amb els representants d'economia de la Generalitat però no ens hem pogut reunir mai amb els de salut". Insisteix que el sector està tocat i que cal "destinar ajudes directes als empresaris, no projectes, diners". 

Entrevista

Parlem amb Francesc Pintado, president de l'AEHT


optiques visio

Paraules clau:

Notícies relacionades