Back to top

La retirada de la pancarta de Llibertat Presos Polítics ja està en mans dels tribunals

El Jutjat Contenciós Número 1 de Tarragona ha rebut, aquest dimarts, la denúncia presentada per Ciutadans per retirar la pancarta de Llibertat Presos Polítics de la façana de l'Ajuntament.
La retirada de la pancarta de Llibertat Presos Polítics ja està en mans dels tribunals

La polèmica sobre la retirada de la pancarta de Llibertat Presos Polítics de la façana de l'Ajuntament de Reus arriba als Jutjats. Segons ha pogut saber Canal Reus TV, la denúncia presentada per Ciutadans està, des d'aquest dimarts, en mans del Jutjat Contenciós Número 1 de Tarragona.

Ciutadans ja va anunciar aquest agost que emprendria aquesta mesura judicial al considerar que la nova col·locació de la pancarta, després d'haver estat retirada per simpatitzants del partit, anava en contra de la sentència del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

Precisament, la formació taronja va presentar la setmana passada tres instàncies dirigides a l'alcalde, a la Guàrdia Urbana i als Mossos d'Esquadra en els quals es recorda que el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya avala la retirada de símbols partidistes d'espais públics i/o de titularitat municipal.

Recordem que el moment de despenjar el cartell va generar una forta polèmica entre l'alcalde Carles Pellicer i Juan Carlos Sánchez, portaveu de Ciutadans. Pellicer va anunciar la denúncia dels fets als Mossos d'Esquadra i la convocatòria de la Comissió de Transparència per reprovar el comportament dels regidors de Ciutadans en aquest cas. Fonts municipals asseguren que aquesta comissió es convocarà a l'octubre, un cop passades les festes de Misericòrdia. De moment, aquesta convocatòria encara no s'ha realitzat. Fonts municipals asseguren que aquesta Comissió de Transparència es celebrarà a l'octubre, un cop passades les festes de Misericòrdia.

Paraules clau:

Notícies relacionades