Back to top

La Reus Film Office, pendent dels pressupostos del 2017

SÍLVIA SAGALÀ ROCA

El futur de la Reus Film Office està pendent de l'aprovació dels pressupostos de l'any vinent. El ple ja va aprovar una moció ara fa sis mesos per donar llum verda al projecte i la regidoria de cultura veu amb bons ulls la proposta però de moment no s'ha fet cap pas. Per la seva banda, Dani Villanueva, impulsor de la Reus Film Office i director de l'Escola de Cinema de Reus, assegura que ell ja ho té tot a punt per començar. 

Els carrers de Reus es podrien convertir en un gran plató de cinema a partir de l'any vinent sempre i quan l'Ajuntament de Reus decideixi apostar fort per la Reus Film Office destinant una partida dels pressupostos de l'any vinent al projecte. La proposta va ser aprovada el passat mes de juny pel ple de l'Ajuntament amb 20 vots a favor i cap en contra però la regidoria de Cultura encara no té clar si ho tiraran endavant o no. 

Diuen que veuen amb molt bons ulls el projecte però que, de moment, no han fet res perquè encara han de concretat els detalls dels pressupostos del 2017. "Quan tinguem una partida pressupostària disponible per engegar el projecte amb garanties de viabilitat i de durabilitat l'impulsarem", apunta la titular de Cultura, Montserrat Caelles, mentre assegura que "pensem que es una bona idea tenir una oficina de captació de produccions". 

Una Film Office és una oficina de gestió de rodatges, que en el cas de Reus estaria dirigit per Dani Villanueva, director de l'Escola de Cinema de Reus, i promotor de la Reus Film Office. Ell afirma que ja ho té tot llest perquè la ciutat comenci a acollir rodatges i espera que el govern reusenc compleixi amb el seu compromís. 

"Per una banda promocionarem Reus com a plató audiovisual i, per l'altre, enriquirem la ciutat gràcies als diners que es gastin aquestes produccions", aclareix Villanueva. El director de l'ECIR creu que després dels primers rodatges "podrem atraure noves produccions més interessants i això pot acabar portant turisme audiovisual al territori tal com a passat a Girona amb 'Joc de Trons".

Tarragona compta amb una Film Office des de l'any 2010, en només cinc anys han multiplicat per quatre el nombre de rodatges. L'any 2010 van acollir 19 produccions i el 2015, un centenar. La ciutat ocupa el cinquè lloc d'entre els 200 municipis catalans que s'ofereixen com a escenari per audiovisuals. La Part Alta, el Port i la platja són els espais més buscats.

 

 

Més premis per 'Timecode'

La proposta de la Reus Film Office la va fer Ciutadans després que el curtmetratge 'Timecode', produït per l'Escola de Cinema de Reus i dirigit per Juanjo Giménez, guanyés la Palma d'Or al millor curt al Festival de Cannes.

Doncs bé, el treball continua acumulant reconeixements, si el passat mes de novembre sabíem que havia estat preseleccionada per la propera edició dels Oscar; aquest cap de setmana ha guanyat el primer premi de la 28a edició del Festival Internacional de Curtmetratges d'Aguilar Campoo.