Back to top

La Ribera en flor, un espectacle cromàtic

La primavera transforma el paisatge de la Ribera d'Ebre. A més, el 8 d'abril es celebra la festa gastronòmica de La Clotxa.
Ribera en flor

La Ribera d'Ebre és una de les primeres zones de Catalunya amb conreus de fruita dolça que treu la flor. Aquest fet origina que, amb l'arribada de la primavera, el paisatge d'aquesta comarca ens regali unes imatges espectaculars, úniques a la demarcació. 

 

El territori esdevé una gran catifa de tons blancs i rosats gràcies a la floració d'arbres fruiters. A la Ribera de l'Ebre s'alterna el rosa dels ametllers i presseguers, els blanc dels cirerers i albercoquers, les tonalitats encara marronoses dels boscos de ribera, els verds de lluents de la plana i de les pinedes amb els blaus turquesa del riu. 

Ribera en flor

Tot un espectacle cromàtic que perdura durant prop de tres mesos. 

La Festa de la Clotxa

Si visitem la Ribera d'Ebre en aquestes dates primaverals, és molt recomanable apropar-se a la Serra d'Almos on, el proper diumenge 8 d'abril es celebra la Festa de la Clotxa 2018.

Festa de la Clotxa

La protagonista d'aquesta celebració és la Clotxa, un aliment d'origen pagès molt tradicional d'aquesta zona que consta d'un pa partit pel mig, farcit, en uns casos de peix salat i en altres de carn adobada i sempre amb hortalisses. Els ingredients de la clotxa tradicional de la Ribera d'Ebre són: el pa de pagès, arengades, ceba, tomàquets, alls, oli d'oliva i sal.

Una jornada gastronòmica ideal per descobrir aquesta part del territori i un indret, amb un atractiu especial, com és la Serra d'Almos.


WEB DE LA FESTA DE LA CLOTXA


Paraules clau:

Notícies relacionades