Back to top

La rua de Cambrils inclou un tram silenciós

La mesura busca que les persones amb hipersensibilitat auditiva puguin gaudir també de la festa, fent la rua més inclusiva que mai

Disfresses, carrosses, confeti, i molta música. Així ha arrancat la rua del Carnaval de Cambrils i ha enfilat passeig de La Salle avall. Quan ha arribat a l'alçada de l'estació d'autobusos, però, el xou i la ballaruga s'ha frenat, i és que la comitiva ha entrat en el tram anomenat silenciós.

El carnaval més inclusiu

El tram silenciós és un tros del recorregut on les carrosses aturen la música, d'aquesta manera també les persones amb algun tipus de discapacitat sensorial poden gaudir del carnaval. Així la rua de Cambrils ha estat més inclusiva que mai. La mesura ha estat, en general, bastant ben rebuda pels espectadors. Des de les colles de carnaval s'entén que el tram silenciós és una bona iniciativa, malgrat tot, són conscients que, entre alguns participants, la iniciativa costa.
Des del consistori cambrilenc afirmen que aquesta primera experiència en un recorregut llarg com el de carnaval, ha de servir de prova per implementar la mesura inclusiva a totes les festes.

Paraules clau:

Notícies relacionades