Back to top

La Salle Reus encèn la flama de la solidaritat

L'Escola La Salle ha fet la tradicional encesa solidària que cada any fa per aquestes dates. Amb motiu del 300 aniversari de la fundació de l'entitat, enguany l'acte s'ha celebrat a les Peixateries Velles. L'acte benèfic serveix per recaptar fons per l'ONG dels germans de La Salle.
La Salle Reus encèn la flama de la solidaritat

És el moment en què els minyons escoltes de la Salle arriben ambla Llum de la Pau de Betlem per portar-la a tota la comunitat educativa del centre reusenc. Durant l'acte es reparteixen els llantions que voluntàriament han venut els alumnes de 4t durant els dies anteriors. Un cop a la plaça, s'ha llegit el manifest i s'han encès tots els llantions per deixar aquesta estampa simbòlica.

L'acte ja fa 8 anys que se celebra a Reus tot i que sempre s'havia dut a terme al pati de l'escola. Enguany però el seu escenari ha estat les Peixateries Velles amb motiu de 300 aniversari de la fundació de la Salle i d'aquesta manera, obrir-se més a la ciutat. La iniciativa solidaria recapta fons per Proide, l'ONG dels Germans de la Salle que estan en països en via de desenvolupament. Aquest any concretament es recullen diners per una obra socioeducativa al Perú.

El Germà Xavier, sots director de l'Escola La Salle explica que "per nosaltres un dels valors que transmetem a l'escola és el de la solidaritat. Pensar que tothom no té les mateixes oportunitats i per tant hem d'ajudar en la mesura que podem als que no tenen tantes facilitats".

En total s'han repartit prop de 500 llantions entre pares i mares, professors i alumnes de la Salle. 

Paraules clau:

Notícies relacionades