Back to top

La salut mental, assignatura pendent des de fa dècades

Aquest dilluns va ser el 'Blue Monday', el considerat com el dia més trist de l'any, i la salut mental ha tornat a ser el centre de diverses converses i debats.

Durant l'últim any, la salut mental ha estat el tema central de diversos debats i tertúlies. I és que no és cap secret que la pandèmia ha afectat, d'alguna manera o d'una altra, al conjunt de la societat.

Trastorns com el de la depressió han augmentat exponencialment en l'últim any i mig. De fet, l'any 2020 es van atendre més de 45.000 persones a Catalunya per depressió. I segons els experts una de cada cinc dones i un de cada deu homes patiran depressió al llarg de la seva vida.

"Sóc un privilegiat per poder anar al psicòleg"

Malauradament, invertir en salut mental no està a l'abast de tothom. Per aquest motiu, un dels objectius del Departament de Salut per aquest 2022 és potenciar estratègies que permetin un abordatge preventiu de la salut mental, més accessible i proactiu.

El suïcidi, principal causa de mort no natural

I, sobretot, posant el focus en infants i adolescents, on la depressió més ha crescut en els últims anys. De fet, el suïcidi, ja que és la principal causa de mort no natural i la segona causa de mort entre els joves d'entre 15 i 29 anys a Catalunya.

Paraules clau:

Notícies relacionades