Back to top

La sastreria Queralt abaixarà la persiana després de Nadal

Aquest establiment de 3 generacions familiars tancarà per manca de relleu generacional. D'aquesta manera es posa fi a 110 anys d'un altre negoci històric a la ciutat.
La sastreria Queralt abaixarà la persiana després de Nadal

La Sastreria Queralt ha penjat aquesta setmana el cartell de tancament a l'aparador. L'actual gerent de la botiga, Francesc Queralt ha anunciat que es jubila. Com que no hi un relleu que es faci càrrec del negoci, aquest històric establiment de la ciutat tancarà les seves portes a principis de l'any vinent.
D'aquesta es posa fi a una botiga amb 110 anys d'història vestint els reusencs.

Francesc Queralt és l'actual gerent de la Sastreria Queralt i explica que "quan jo vaig incorporar-me aquí vestíem a la burgesia que tenia un abast de pràcticament arreu de Catalunya. Aquesta burgesia va generar la classe mitjana i els fills d'aquesta classe mitjana li costa aconseguit el nivell adquisitiu que tenien els seus pares".

L'actual responsable de la botiga explica que va començar a la sastreria amb 16 anys i recorda que per aquest establiment hi ha passat gent de tota mena com brigadistes russos quan estaven allotjats al Parc Samà o personatges ben coneguts a la ciutat com l'alcalde Anton Borrell o Joan Rebull així com també Joan Miró i Xavier Amorós, grans amics de la família Queralt.

Queralt afegeix que "aquí hi ha passat gent de tota mena, hem acompanyat als clients en moment d'alegria principalment però també en moments de dol. Estàvem preparats de fer vestits de dol en una nit".

Francesc Queralt apunta que en altres països mediterranis com Portugal, Grècia o Itàlia on els horaris comercials són diferents i per tant és més fàcil compaginar la vida familiar amb un negoci d'aquestes característiques. Queralt troba una relació directa entre aquest fet i el que molts establiments hagin de tancar per falta de relleu generacional.

Queralt creu que "la manca de relleu generacional en molts establiments d'aquest perfil ve donada per moltes circumstàncies, però bàsicament per la maca de projecte institucional. En comerç no n'hi ha, està marcant les regles de joc el capital que és qui imposa els horaris".

D'aquesta manera es tanca un altre comerç històric de la ciutat, sumant-se a altres que han abaixat la persiana aquest any com Cal Navàs o la Llauneria Mata.

Consulta aquí la resta de comerços històrics de Reus

Paraules clau:

Notícies relacionades