Back to top

La Secció de Crèdit de la Cooperativa de l'Aleixar fa fallida

Encara que hi ha una investigació policial en marxa, fonts dels serveis jurídics de la Cooperativa expliquen que un seguit d'irregularitats han deixat l'entitat amb un forat econòmic. Algunes de les pràctiques que s'haurien dut a terme serien la falsificació de documents. Hi hauria prop de 200 clients afectats.
Cooperativa Agrícola de l'Aleixar.

Els veïns de l'Aleixar s'han despertat avui sense poder retirar diners de la Secció de Crèdit de la Cooperativa. Aquesta ha fet fallida per un cúmul d'irregularitats que haurien deixat un forat econòmic, del qual encara se'n desconeix les seves dimensions. Segons han informat els serveis jurídics de l'entitat, s'haurien dut a terme irregularitats en la concessió de crèdits, falsificacions de documents, així com s'hauria evitat perseguir certes persones moroses.

Arran de l'auditoria dels comptes del 2016, el Departament d'Economia i Finances va iniciar una investigació l'octubre del 2017, que s'ha tancat aquest juliol. L'informa que se'n desprèn assegura que 'la situació econòmica que es presenta no és la real i que no correspon amb els actius i els passius existents'. Com a primera mesura, el president de la Cooperativa va decidir denunciar la situació als Mossos d'Esquadra i han destituït a la presidenta de la Secció de Crèdit de la Cooperativa de l'Aleixar del seu càrrec. L'entitat ha entrat en preconcurs de creditors.

Des dels serveis jurídics de la cooperativa també han assegurat que des de la Secció de Crèdit hi ha hagut 'obstrucció a l'activitat investigadora', segons es relata a l'informe del Departament d'Economia de la Generalitat.

D'altra banda, des de la Cooperativa Agrícola de la Selva del Camp Coselva s'està estudiant al possibilitat d'adquirir part del deute dels socis.

Paraules clau: