Back to top

La segona edició del Pataco se supera

JONATÁN SORIANO

La segona edició de la Fira del Pataco d’Alforja ha servit prop de nou-centes racions d’aquest menjar tradicional. El programa d’enguany ha inclòs una variada oferta d’espectacles culturals i artístics, com ara l’actuació teatral “Els romanços dels Carrasclets”. L’organització xifra en 4.000 els visitants a la fira.

Tonyina, ceba, pebrot, carbassó, tomàquet i patata. Molta patata. El pataco aixeca autèntiques passions a l’Alforja, fins i tot a l’estiu. I és que, el que tradicionalment s’ha considerat un plat d’hivern típic de la pagesia, ara es presenta a través d’una fira a finals d’agost que enguany ha celebrat la seva segona edició repartint fins a nou-centes racions.
Tot i que pot semblar inversemblant sufocar la calor de l’estiu amb un estofat calent, en realitat es tracta d’un símbol que pretén enfortir els lligams amb la cultura popular i al mateix temps rememorar la història del municipi.

Però no tot és menjar ala Firadel Pataco. A més del gran dinar popular i de l’exposició de productes, també hi ha un divers programa d’activitats culturals i artístiques, com ara el concurs de beure vi en porró i les xarangues musicals. Un dels actes més destacats d’enguany ha estat l’actuació teatral “Els romanços dels Carrasclets”. Una sàtira curta que transporta l’Alforja a l’època de la Guerra de Successió.

Amb només dues edicions celebrades, la Fira del Pataco comença a consolidar-se entre la gent del territori. L’organització xifra en 4.000 les persones que enguany han visitat el municipi d’Alforja amb motiu de l’esdeveniment.