Back to top

La segona joventut del Mercat Central

Mentre el Mercat del Carrilet agonitza, el Central frega la plena ocupació de les parades i es renova conceptualment i també estèticament

Un milió i mig d'euros. Aquesta és la inversió que l'Ajuntament, a través de l'empresa Reus Mobilitat i Serveis, i també els paradistes del Mercat Central han fet a l'equipament. Una inversió que ha permès reformar el concepte del mercat, condicionant espais per a degustar-hi productes dels mateixos establiments, i també l'estètica de, com a mínim, una tercera part de les parades. 

La voluntat de paradistes i Ajuntament és posar a la disposició dels usuaris i clients del Mercat Central un ventall de productes kilòmetre 0 i de qualitat que, a més, puguin consumir-se en el mateix mercat ja cuinat, o bé prendre-ho cap a casa. Tot plegat sense oblidar la filosofia bàsica de proveir a la ciutadania d'allò que es necessita per poder tenir una alimentació saludable. 

El Mercat Central en xifres

A final de 2020 només quedaran 15 parades buides al Mercat Central. Fa un any, aquesta xifra arribava a les 43. Per tant, en només un any, s’ha reduït un terç el nombre de parades buides. En aquestes 15 ja s’hi compten les quatre que ocupa Torrons Vicens i les dues de Torrons Virginias durant la campanya de Nadal, des de mitjans de novembre.

I el Carrilet?

Carles Prats, regidor d'Empresa i Ocupació i responsable de l'empresa Reus Mobilitat i Serveis, explica que "el Mercat del Carrilet era una concessió que es va acabar (...) i si no hi ha res que canviï la situació és la que hi ha", fent referència a la impossibilitat de salvar l'equipament. Aquest dimecres els paradistes del Carrilet es van tornar a mobilitzar i van amenaçar a l'Ajuntament amb dur-los als tribunals. 

Paraules clau:

Notícies relacionades