Back to top

La sequera passarà factura a alguns pobles del Baix Camp

Les Borges del Camp o Alforja alerten que passaran uns mesos complicats a causa de la manca d'aigua

El consistori d'Alforja ha fet diverses crides als vilatans per tal que redueixin el consum d'aigua en els propers mesos. Ho ha fet perquè les reserves d'aquest recurs al municipi perillen. Des del Glòria i del Filomena, no ha plogut prou per a omplir al 100% les reserves dels dos dipòsits que disposa el municipi i l'Ajuntament preveu que aquest estiu serà complicat.

Un dels altres municipis d'aquesta zona del Baix Camp que també pateix la manca d'aigua és les Borges del Camp. El municipi disposa també de dos dipòsits i d'una planta per filtrar els nitrats, però la sequera farà que aquest estiu hagin de llogar hores d'aigua d'una mina propera.

La solució a llarg termini recau en un projecte que implica gastar una part del mini transvasament de l'Ebre ja destinada a aquesta zona i que en cap cas suposaria un augment del consum que ja s'està transvasant. Es tracta d'un dipòsit alçat que per decantació faria arribar aigua a Les Borges, Alforja, Riudecols, Maspujols l'Aleixar i Vilaplana. Amb un pressupost de 4 milions d'euros, el projecte està sobre la taula del CAT.

El projecte, però, a Vilaplana no li fa el pes. Massa inversió per un poble petit que a més, disposa d'una bassa i una planta potabilitzadora, i que aquest estiu, de moment, no veu perillar l'abastament d'aigua.

Paraules clau:

Notícies relacionades