Back to top

La Setmana Santa de la Selva del Camp, de les més diferenciades del territori

Tots els actes d'aquesta celebració els organitza la Reial Congregació de la Puríssima Sang de la Selva del Camp, l'única confraria del municipi i l'entitat més antiga amb més de 400 anys d'història.

Després de dos anys de pandèmia la Setmana Santa torna als carrers en la majoria dels municipis del territori i la Selva del Camp no n'és una excepció. Aquesta festivitat al municipi és molt participada i arrelada entre la població, i la Confraria que l'organitza, la Reial Congregació de la Puríssima Sang de la Selva del Camp, és l'única confraria del municipi i l'entitat més antiga, amb més de 400 anys d'història.

El seu acte per excel·lència és el Viacrucis de Divendres Sant, que començ a ales 7 del matí i és un dels Viacrucis més diferenciats de les nostres comarques, però també  organitzen altres actes per Divendres Sant com la Professó de l'Agonia, que recorre els carrers del centre de la Selva amb una grana participació de la Canalla, o la processó del Sant Enterrament amb el Sant Sepulcre encapçalat pel Ball de la Mort que se sap que es ballava al municipi a finals del s. XVIII i es va recuperar l'any 2001.

La Selva del Camp, capital de la Setmana Santa a Catalunya aquest 2022

Per altra banda, enguany la Selva del Camp acollirà el Congrés de Confraries de Setmana Sant de Catalunya el 7 i 8 de maig, convertint el municipi en la capital de la Setmana Santa al país.

Paraules clau:

Notícies relacionades