Back to top

La sisena onada de la COVID colpeja Reus

L'increment de testos d'antígens i de PCR's ha incrementat exponencialment la detecció de contagis. El fet que s'hagi recuperat determinades activitats i l'increment de la transmissibilitat de la nova variant han provocat un augment de casos.

Després d'una primera setmana de desembre tranquil·la a Reus, mentre a la resta del país es començava a notar un increment dels casos, ara el Pont de la Puríssima comença a passar factura a la capital del Baix Camp. La darrera setmana es van detectar més de 220 casos confirmats de COVID a la ciutat. Una xifra que supera amb escreix les 150 d'ara fa tres setmanes.

Aquest increment és constant i respon a diverses variables, segons els experts consultats per Canal Reus. D'entrada, l'increment de les proves de diagnosi. En total es van fer 3.000 tests d'antígens o PCR's la setmana passada. Això vol dir que pràcticament el 3% de la població de la ciutat ha tingut la necessitat de fer-se'n atenent al fet que ha estat en contacte amb un positiu o que ha començat a tenir símptomes. D'aquestes proves, pràcticament el 10% ha donat positiu

Possibles mesures

A més, l'increment de l'activitat social, associada al fet de poder fer pràcticament vida normal si es compta amb el passaport COVID en regla, ha incrementat la transmissió del virus. Un fet que augmenta encara més quan s'explica que la nova variant, l'Omicron, és encara més contagiosa. 

La bona notícia, de moment, és que a Reus no ha incrementat amb escreix la pressió hospitalària, que es manté en una quinzena de persones des de principis de desembre. Sí que és cert que les dades d'hospitalitzats són extremadament superiors a les del final de la cinquena onada, quan es van arribar a buidar els llits de pacients COVID. 

Per tot plegat, la Generalitat i els experts que assessoren el departament de Salut, estudien noves restriccions amb vista a les festes de Nadal. A Reus, el regidor de Salut, Òscar Subirats, assegura que "de moment no existeixen motius per anul·lar la cavalcada de Reis" però també admet que serà el PROCICAT el qui decidirà, en funció de la situació pandèmica. 

Paraules clau:

Notícies relacionades