Back to top

La situació dels pisos buits al territori

Només al Baix Camp, hi ha més de 1.300 pisos buits, un 80% dels quals reuneixen les condicions per entrar-hi a viure o estan pendents de rehabilitar.

Segons l'Agència de l'Habitatge de Catalunya, actualment al territori català hi ha gairebé 38 mil habitatges buits que estan en mans de grans tenidors, i d'aquests, més de 1.300 es troben al Baix Camp. Una part d'aquests habitatges estan en mans dels anomenats fons voltor, que els deixen buits en espera d'un bon moment per obtenir-ne el màxim benefici i convertir-los, en moltes ocasions, en pisos turístics.

En el cas de les grans ciutats del nostre territori, a Reus hi ha 433 pisos buits, el que equival a 0,41 per cada 100 habitants, d'aquests 315 estan buits i 107 ocupats per persones que no són ni els propietaris ni els llogaters. En el cas de Mont-roig n'hi ha 259, una xifra que multiplica per 5 el percentual de la capital del Baix Camp. Dades més raonables tenen municipis de costa com Cambrils o Vandellòs i l'Hospitalet de l'Infant, amb 244 i 73 respectivament. En municipis turístics de muntanya, com per exemple Prades, la xifra torna a escalar i se situa en 28 habitatges buits, el que suposa gairebé 5 per cada 100 habitants.

pisos buits

Pel que fa a localitats més petites, el cas més rellevant és el de Capafons, que tot i que només té 17 pisos buits, equivalen a 14 pisos per cada 100 habitants. En tractar-se d'un poble amb pocs habitants i força turístic, existeix el temor que es puguin convertir en pisos turístics, per això hi ha moviments socials i polítics que alerten d'aquesta problemàtica. Altres dades remarcables són els 25 pisos de Riudecanyes, els 43 de Vinyols i els Arcs o els 20 d'Alforja.

pisos buits

El 77% són pisos buits

D'aquests immobles, un 77% són pisos buits, però reuneixen les condicions per entrar-hi a viure o estan pendents de rehabilitar. El 23% restant són pisos ocupats sense títol habilitat, ja sigui amb o sense el consentiment de la propietat.
 

Paraules clau:

Notícies relacionades