Back to top

La situació no està controlada, ni a Reus ni a Catalunya

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon ha fet una valoració de la situació a Reus.

El secretari de Salut Pública, Josep Maria Argimon, ha assegurat aquest dimarts que les mesures per la covid aplicades a Reus així com el cribratge dut a terme durant el mes d'agost han donat bons fruits. Tot i això, assegura que la situació no està controlada a Reus però tampoc ho està en general a Catalunya.

El secretari ha destacat que "Catalunya en general encara li queda molt de camí per recórrer, i Reus també", en roda de premsa telemàtica aquest dimarts a la tarda, abans que es donés a conèixer en nou brot a l'Hospital Sant Joan.

Juntament amb experts i investigadors, s'ha valorat els resultats dels tests massius fets a la capital del Baix Camp. Durant la videoconferència s'ha apel•lat a la necessitat dels cribratges per detectar els casos asimptomàtics i ajudar a frenar la corba de contagi. Els investigadors han apuntat al fet que, en la majoria dels cribratges fets a Catalunya, els casos positius es mantenen els dies després de realitzar els tests massius.

Així ho ha explicat la investigadora de BIOCOMSC / UPC destacant que "en general les dades es mantenen o baixen una mica i després tornen a pujar. Tallem la pujada, això és positiu però mantenir una tendència a la baixa no és qüestió del cribratge sinó del que ve després",  referint-se a la quarantena i les mesures que es prenen amb els positiu.

Els experts també han apel•lat reiteradament a la responsabilitat ciutadana de reduir la interacció social com a principal mesura per evitar els contagis.

Paraules clau:

Notícies relacionades