Back to top

La situació pandèmica a Reus continua remetent dia rere dia

La velocitat de transmissió del virus continua a la baixa i ja es troba en 0.93. Aquest dimarts va ser el primer dia en setmanes que va baixar de l'1, el llindar que comença a albirar una reducció dels contagis.

Segons les dades del departament de Salut d'aquest dimecres 4 de novembre, la situació pandèmica a Reus continua millorant. Si bé és cert que l'índex de rebrot continua molt per sobre de la mitjana catalana, també cal recordar que s'ha reduït a la meitat en només una setmana i mitja. A Reus ara mateix la xifra se situa en 1.197 punts, per sobre encara dels 747 de la mitjana catalana. 

Però la bona notícia a Reus i a la resta de Catalunya és el descens constant de l'Rt, la velocitat de transmissió del virus. Segons les dades de Salut, aquest dimecres l'Rt es troba en 0,93. És la millor xifra en setmanes, quan aquest mateix indicatiu va arribar a superar l'1,8, el doble del que es registra ara. D'aquesta manera es conclou que els infectats per COVID contagien a menys d'una persona. Així doncs, de cada 100 contagiats, només se n'infectarien 93 nous... Una tendència que redueix exponencialment el nombre de positius per als propers dies vista. A Catalunya, la xifra també està per sota de l'1, concretament al 0.96. 

Tensió als hospitals

Ara bé, aquesta situació en els registres i les dades no es tradueix immediatament en una reducció dels contagis. De fet, els efectes de les dades d'ara es veuran en els pròxims dies, de la mateixa manera que els efectes de les pèssimes dades de fa dues setmanes es noten ara en residències i equipaments. 

A l'Hospital Sant Joan, segons les dades de Salut, hi ha 66 persones ingressades, 13 de les quals a l'UCI. En les darreres hores s'han fet més de 300 PCR i el 15% han resultat ser positius. 

Paraules clau:

Notícies relacionades