Back to top

La societat civil aprova el govern municipal

Representants dels sectors econòmic, comercial, cultural i veïnal aplaudeixen l'acció del primer any del nou mandat de JxReus, ERC i ARA Reus.
ajuntament

La setmana passada, el govern es posava molt bona nota en el balanç del primer any de mandat. Un any marcat, sobretot en els darrers mesos, per la COVID-19, i que ha obligat a aparcar algunes de les propostes electorals i centrar-se, exclusivament, en la gestió de la crisi sanitària, econòmica i social del coronavirus. El govern es posava bona nota, i hem volgut preguntar també, què els sembla la gestió d'aquest primer any de mandat a alguns dels representants de la societat civil.

Acord per les infraestructures

Des de la Cambra de Comerç, el seu president, Jordi Just, assegura que el primer any de mandat "està tristement marcat per la COVID-19" però aplaudeix que l'Ajuntament "hagi sigut un dels primers del territori i de tot Catalunya en crear comissions de treball, primer per lluitar sanitàriament contra el virus, i després per reactivar el teixit econòmica i empresarial de la ciutat". Des de la Cambra de Comerç agraeixen "la col·laboració" ki asseguren que continuaran treballant amb el que sigui necessari. 

Jordi Just

Just aplaudeix el compromís aconseguit per a l'estació de Bellissens, però ara diu que "voldríem que l'Estat rubriqués el compromís, perquè molts cops prometen i no sempre compleixen". A més, apunta que ara "caldria que tots anessim a treballar junts per aconseguir l'Estació Intermodal al sud de l'Aeroport", un equipament que seria un impuls econòmic pel territori. 

Consciència comercial

Des de la Unió de Botiguers, la seva presidenta, Meritxell Barberà, també aplaudeix la tasca i l'esforç en la redacció "del pla de reactivació econòmica i social". Assegura que han pogut contribuir-hi treballant colze a colze i dóna valor a la campanya de Nadal, que assegura que va tenir "un gran èxit" i que va suposar "l'arribada de molts visitants". 

Meritxell Barberà

Sobre aquells projectes que hi ha sobre la taula, Barberà diu que "esperem que es puguin implantar i que continuin treballant en mantenir el valor comercial" de la ciutat. 

La reactivació cultural

El president del Centre de Lectura, Lluís Miquel Pérez, assegura que és molt dificil valorar la tasca cultural del govern "perquè la meitat del període s'ha vist afectat per la pandèmia que encara patim". Parla de l'obligat tancament dels equipaments culturals i com això ha influït en les programacions. 

Ara bé, Pérez agraeix la relació "excel·lent" amb el regidor de Cultura, Daniel Recasens, "per la seva predisposició al diàleg". Considera, però, que cal reactivar la programació cultural de la ciutat. 

Lluís Miquel Pérez

"No em vull erigir com a portaveu de totes les entitats culturals de la ciutat, però com altres sectors, necessitem l'ajuda de les administracions", diu Pérez, que admet que s'han perdut socis i defensa que la cultura també és un bé social de la ciutat, a més d'un senyal d'identitat. 

Projectes aparcats

A tot això cal afegir-hi la valoració de la Federació d'Associacions de Veïns de Reus. Marcos Massó, el seu president, també evoca a la complicada situació dels darrers mesos: "ningú recorda el Nadal, l'estiu o el Sant Pere de l'any passat". Massó diu que han fet d'altaveu de l'Ajuntament de cara els veïns, una mena de transmissors dels missatges del consistori. 

Marcos Massó

Per fer una valoració "m'agradaria esperar-me un any" perquè els projectes han hagut d'aturar-se. Però també vol que es posi èmfasi en l'estació de Bellissens, que assegura que l'anterior junta de la FAVR va batallar enèrgicament. 

Paraules clau:

Notícies relacionades