Back to top

La solemne Coronació del Senyor recupera el format de prepandèmia

Catorze nenes participen en la Funció de la Coronació del Senyor que dur a terme, des de fa uns 500 anys, la Reial Congregació de la Puríssima Sang.

Seguint la tradició de la Reial Congregació de la Puríssima Sang, Diumenge de Resurrecció se celebra l'acte de la Coronació del Senyor, que simbolitza la immortalitat de Crist ressuscitat. Actualment, són nenes d'entre 8 i 12 anys les que duen a terme la funció, primer traient els claus de Jesús crucificat, després netejant el cos, posant-li perfums, rodejant-lo de flors i coronant-lo.

Aquest és el moment culminant de l'acte, quan una de les nenes imposa la corona imperial al cap del Sant Cris, i una altra posa una corona petita als peus de Jesucrist. Simultàniament, l'Escolania entona l'Alel·luia. La funció s'acaba quan les nenes tornen a cobrir el cos de Crist, simbolitzant que ja no hi és, que ha ressuscitat. 

Una tradició de 500 anys

La Funció de la Coronació del Senyor es va instituir l'any 1565, i des de llavors ha sofert molts canvis, però l'essència s'ha mantingut amb el pas dels anys. La puresa de les nenes i l'acompanyament de les flors simbolitzen la lluminositat de la resurrecció. L'any 2019 l'acte va ser declarat Element Festiu Patrimonial de Catalunya per la Generalitat.

La Coronació del Senyor, juntament amb les Tres Gràcies, que també du a terme la Congregació de la Puríssima Sang, són els esdeveniments més singulars de la Setmana Santa reusenca. 

Paraules clau:

Notícies relacionades