Back to top

La solidaritat col•lectiva com a resposta al coronavirus

Una setmana després des de l’aplicació de l’estat d’alarma, la població s’ha organitzat amb diverses xarxes de voluntariat. El jovent ha estat motor d’aquest tipus d’organitzacions que busquen donar un cop de mà a qui el necessiten.
prades

El confinament decretat pot treure a la llum la part més solidària de la societat i les xarxes de voluntariat que s’estan creant a diferents municipis en són un bon exemple.

A través del jovent, la població de risc troba en aquestes iniciatives una manera de no posar-se en perill en temps de quarantena. A Mont-roig del Camp van ser els primers en mobilitzar-se per aquesta causa i tenen molt clar que la salut és el primer. Per això, es prenen seriosament les mesures de seguretat.

Una iniciativa que ha trobat el suport institucional de les administracions locals. A Prades, per exemple, les persones voluntàries porta dies participant de manera conjunta amb el consistori per treballar tots a una.

A Riudecanyes s’hi han trobat una situació un pèl diferent; i és que de 43 persones grans que viuen soles, de moment només ha calgut dur a terme un servei per part del jovent. Això és, segons els joves de la població, perquè tothom compta amb algú de confiança proper per fer aquesta funció. Una situació que celebren, però segueixen al peu del canó per si són necessaris en ocasions futures. 

Una dotzena de xarxes de voluntaris

De moment, la xarxa de voluntaris s’ha estès per Mont-roig del Camp, Riudecanyes, Vilanova d'Escornalbou, Prades, Alforja, Montbrió del Camp, Riudoms, Vandellòs, Reus, Cambrils, Maspujols i Botarell.

mapa

Una mostra que tot i els temps difícils, podem tenir una mà que ens ajudi a prop.

ok

Paraules clau:

Notícies relacionades