Back to top

La solució al conflicte Siurana-Riudecanyes, en camí

Agents del territori s'han reunit per primera vegada a la Taula del Siurana-Riudecanyes per debatre sobre el conjunt de problemàtiques que es desprenen de l'ús de l'aigua d'aquesta conca. Un acte que ha estat presidit pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, i on també hi han assistit membres de l'ACA, dels consells comarcals, així com entitats ambientals.
La solució al conflicte Siurana-Riudecanyes, en camí

Representants de la Generalitat, dels consells comarcals del Baix Camp i del Priorat, així com alcaldes i entitats ambientals s'han reunit per primera vegada a la Taula del Siurana - Riudecanyes per debatre les problemàtiques de l'aigua que afecta aquesta conca hidrogràfica. Una reunió que ha estat presidida pel conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, el qual espera poder resoldre el conflicte abans de l'estiu del 2019.

"Hem determinat, entre totes les parts, de quina manera treballarem en aquesta taula. Constituirem diversos grups de treball que s'aniran reunint al llarg de les pròximes setmanes i mesos per poder disposar de totes les dades, tant de captació com d'usos de l'aigua del sistema Siurana - Riudecanyes, perquè hi pugui haver debat i que finalment, abans de l'estiu de l'any vinent, hi puguin haver solucions", ha explicat Calvet.

Una taula on també hi han assistit l'alcalde de Reus, Carles Pellicer, i el regidor de Medi Ambient i Ocupació, Daniel Rubio, els quals asseguren que la taula ha de servir per buscar solucions que beneficiïn a totes les parts per igual.

Una taula que ja ha donat el tret de sortida i que pretén trobar una solució ràpida i efectiva a la problemàtica gestió de la conca Siurana-Riudecanyes.

Paraules clau: