Back to top

La Somera, nou element festiu de Reus

Es presentarà per Sant Pere, però no sortirà al Seguici Festiu. Ara, han començat una campanya popular per poder finançar el projecte i fer-la realitat

Arribar a zones on a vegades el seguici festiu no arriba, sigui per protocol o per necessitats, com poden ser els barris o els centres educatius. Aquest és l'objectiu de la Somera, el nou element festiu que ha presentat aquest dimecres la Colla Gegantera Els Alegres. Un element que està pensat tant per un com per dos portadors, que no sortirà dins del seguici festiu, però que, si tot va sobre el previst, veurà la llum per Sant Pere amb un acte amb ambient medieval.

El disseny de la Somera s'ha encarregat a l'escultor de Solsona Pau Reig, autor de diferents propostes d'imatgeria festiva de Catalunya, l'acompanyament musical l'ha creat Roger Jordan i la confecció de les diferents peces del vestuari aniran a càrrec d'El Barato de Reus.

Campanya de finançament

Tot i que la Somera serà si o si una realitat, des de la colla Gegantera Els Alegres s'ha impulsat una campanya popular per tal de finançar aquest nou element. Així doncs, els ciutadans que vulguin poden apadrinar un picarol, la peülla, les orelles, la cua o el domàs. A més, el Forn Huguet també ha creat una galeta de la Somera, que formarà part d'aquesta campanya de finançament.

Paraules clau:

Notícies relacionades