Back to top

De la Superlliga... a un torneig oficiós

De la Superlliga que havia de crear l'EHCA, a un torneig oficiós organitzat pel Deportivo Liceo. Així és com els 12 clubs de l'Associació podran disputar una competició europea aquesta temporada.

Enèsim episodi en l'hoquei continental. La suposada Superlliga Europea alternativa que havia de crear l'EHCA, s'ha convertit en un torneig oficiós organitzat pel Deportivo Liceo per celebrar el cinquantè aniversari del club gallec. El format de la competició serà el que estava previst: una fase de grups de dilluns a dimecres, amb quatre grups de tres equips; els quarts de final el divendres, les semifinals el dissabte i la gran final el diumenge. Tot plegat durant la Setmana Santa, del dilluns 11 al diumenge 17 d'abril.

Aquest mateix dilluns la World Skate va emetre un comunicat assegurant que aquesta copa, anomenada Golden Cup, "no representa cap torneig europeu i no reemplaça cap de les competicions continentals que es troben sota el poder de la World Skate Europe". De fet, la mateixa EHCA explica en un altre comunicat que la Golden Cup "és oficiosa i que de cap manera pretén entrar en conflicte amb les competicions europees organitzades per la federació".

Per tant, tot apunta que hi ha hagut un pacte de no-agressió entre la World Skate Europe i l'EHCA, que es fa enrere i no crearà cap competició al llarg d'aquest curs. Caldrà veure quin és el paper de l'Associació a partir d'ara, ja que la seva figura queda minvada després de no començar una competició europea paral·lela. Un torneig que, segons l'EHCA, havia d'iniciar-se a mitjans de gener, però la pandèmia ho va impedir.

Primeres declaracions al respecte

De la Golden Cup en va fer referència el jugador del Reus Deportiu David Gelmà, que va passar pel Cercle Central de Canal Reus. Assegura que "el tema institucional el deixem de banda" i pel que fa a l'àmbit esportiu, "si es fa anirem a jugar, a competir i, perquè no, donar la sorpresa i portar la copa cap a casa", rebla. El 96 ganxet remarca que "competir contra aquests equips sempre fa il·lusió" i que "el jugador sempre vol jugar". 

Paraules clau:

Notícies relacionades