Back to top

La temporada de creuers tanca amb un impacte de 3,9 milions d'euros

El Port de Tarragona ha tancat la temporada de creuers amb un impacte econòmic que arriba fins al 3,9 milions d'euros. De fet, han rebut més de 51.000 passatgers, superant les previsions que eren de només 40.000. En clau reusenca, fins a 1.700 creueristes han escollit el pack de visites ofertat entre Reus i Cambrils.
La temporada de creuers tanca amb un impacte de 3,9 milions d'euros.

L'aposta territorial per atraure creuers ja dóna els seus fruits. El Port de Tarragona ha tancat aquest mes la temporada de creuers superant les expectatives de previstes de passatgers. De fet, s'han superat els 51.000 creueristes i s'ha aconseguit impacte econòmic al territori de fins a 3,9 milions d'euros. El president del Port de Tarragona, Josep Andreu, ha destacat que 'hem fet 37 creuers i més de 51.000 passatgers, tot i que parlàvem de previsions de 40.000 visitants. Hem superat els visitants del 2017 en un 280%'.

Des de l'Autoritat Portuària han reconegut que bona part d'aquests avanços turístics es deuen al fet que Tarragona s'ha convertit en port base de la companyia Costa Cruceros. Enguany, gairebé la meitat dels passatgers que han arribat a Tarragona ho han fet a través dels seus creuers. Pel que fa a visites i excursions, Reus ja s'ha fet un lloc entre les destinacions predilectes dels visitants. Tot i que la Tarraco Romana ha atret fins a 3.800 visitants, el paquet d'activitats format entre Reus i Cambrils ha arribat als 1.700 turistes. En aquest sentit, Andreu ha afegit que 'aquesta dada del paquet de visites de Reus i Cambrils és molt important per la taula de creuers, després que fos Reus qui es va oferir a entrar-hi ara fa tres anys'.

De cara a l'any vinent, el Port de Tarragona preveu fer créixer l'arribada de creuers en un 49%, passant de 37 vaixells a 55. Esperen una projecció de fins a 80.000 passatgers. Tot plegat, també gràcies en un augment de la confiança de Costa Cruceros, companyia que portarà creuers amb major capacitat de passatgers.

Paraules clau: