Back to top

La temporada de mosquits es podria allargar fins al desembre

La presència dels mosquits ha augmentat aquest final d'estiu, un fet habitual en els darrers anys per culpa del canvi climàtic. Des d'ADEPAP alerten que la temporada de mosquits es podria allargar durant tot l'any.

Cada vegada és més habitual que la presència de mosquits incrementi en el tram final de l'estiu i l'inici de la tardor. Les pluges i les altes temperatures d'aquesta època de l'any fomenten que pugi la població d'aquests insectes, que comencen a picar quan preveuen que hi ha d'haver ruixats. Tot plegat provoca que, tal com explica Quim Sendra, el president de l'Associació d'Empreses de Control de Plagues de Catalunya, "la temporada de mosquits es podria allargar durant tot l'any, amb l'excepció d'alguns moments puntuals amb freds extrems".  

Arriben nous tipus de mosquit

El canvi climàtic i les interconnexions en el planeta, fa que arribin nous tipus de mosquit, com l'Aedes Japonicus. Des d'ADEPAP asseguren que s'ha d'estar atents a la presència d'aquests nous mosquits, ja que poden portar virus com la febre del Nil, que fa pocs dies va afectar un cavall de Riudoms. "No podem estar vivint patint, però hem d'estar atents i hem de veure com es comporta la transmissió zoonòtica del virus utilitzant el mosquit com a transmissor", diu Sendra.

Mosquits a banda, ADEPAP també ha detectat una gran presència de la vespa autòctona aquest estiu i de l'augment de rates durant el 2020.

Paraules clau:

Notícies relacionades