La tercera final de l'any

El Reus continua amb la bona dinàmica del curs passat i disputarà la final de la Supercopa, després d'imposar-se al Deportivo Liceo (2-4).

Després d'una pretemporada atípica, sense Lliga Catalana i amb un Reus jugant amistosos a porta tancada, la primera posada en escena pública dels ganxets ha estat a la Supercopa d'Olot. Els de Jordi Garcia i el Deportivo Liceo s'han tornat a trobar en el primer partit del curs, en el que ha estat la reedició de la passada final de l'OK Lliga. Raül Marín no ha pogut disputar el duel, ja que continua arrossegant molèsties a l'esquena.

Els gallecs, que només han pogut mantenir tres jugadors de l'any passat -Carballeira, Rodríguez i Torres-, s'han avançat en el marcador. Dava Torres ha estat l'autor del gol corunyès, després d'aixecar i picar la bola per sota de Càndid Ballart (1-0). En un primer temps fred, amb possessions llargues del Liceo, el Reus s'ha anat situant al partit a poc a poc. David Gelmà ha enviat una bola al ferro, i abans, Sergi Aragonès havia avisat amb un fort xut des de la distància.

Després de les tímides ocasions reusenques, una combinació entre Torres i Sito Ricart ha acabat amb gol del segon (2-0), instants abans de la mitja part. Una diana que ha fet mal als ganxets, perquè ha arribat quan més perill generaven els roigs-i-negres. Amb la victòria parcial del Liceo s'ha arribat al descans.

El Reus apuja la intensitat

A la represa, els de Jordi Garcia han sortit amb més ritme i ha començat un altre partit. Una recuperació de Checco Compagno en camp ofensiu ha acabat amb gol de David Gelmà, que ha trobat l'únic forat de la porteria de Martí Serra per retallar les distàncies en el marcador (2-1). Un minut i mig després, el local Marc Julià ha empatat el duel amb un xut des de mitja pista (2-2). L'olotí ha posat dempeus a la seva gent amb una canonada rasa que ha sorprès el porter gallec.

Quan faltaven menys de deu minuts pel final, Ferran Giménez ha provocat una clara targeta blava a César Carballeira. Mag Julià, amb sang freda i molta tranquil·litat, ha enviat la bola al fons de la porteria i ha culminat la remuntada reusenca (2-3). Profeta a casa seva.

Sentència i cap a la final

Amb un Liceo bolcat a l'atac, el Reus ha aprofitat una superioritat de joc per sentenciar el partit. Checco Compagno ha aixecat la pala per fer el quart gol roig-i-negre des de fora de l'àrea (2-4). Aleshores, els de Jordi Garcia han calmat el joc i han aguantat el resultat.

En un partit en què el Reus ha anat de menys a més, els ganxets han sumat una victòria que els farà jugar la tercera final en quatre mesos. Serà demà a partir de les 20:45 h, contra el Barça o el Noia. No hi ha millor manera de començar un curs que sumant un títol, i això és el que buscarà l'equip de Jordi Garcia aquest dissabte. A la tercera anirà la vençuda