Back to top

La tragèdia grega d'Electra enceta el Cicle Grans Mestres d'enguany

El Cicle Grans Mestres obre temporada i ho ha fet amb una adaptació de la tragèdia grega Electra. En aquesta ocasió ha estat l'actriu Montse Guallar l'encarregada d'interpretar aquest personatge amb una visió més contemporània. Aquesta primera entrega del cicle posa en marxa un certamen que en aquesta edició vol posar en valor els personatges femenins en la dramatúrgia.
La tragèdia grega d'Electra enceta el Cicle Grans Mestres d'enguany

Fràgil i implacable així com imprevisible i malaltissa. Així és com defineix Francesc Cerro-Ferran el personatge d'Electra. El Cicle Grans Mestres estrena una nova temporada amb una adaptació d'aquesta tragèdia grega, una nova versió que parteix dels textos escrits per Sòfocles, Orípides i després per Sèneca. Cerro ha creat aquesta dramatúrgia on ha mantingut l'essència de les 3 versions però amb una visió contemporània. Montse Guallar ha escollit l'escollida en aquesta ocasió per pujar a l'escenari del Fortuny i encarnar al personatge.

La intèrpret de l'obra, Montse Guallar ens explica que "és una condensació molt important d'emocions bèsties. El que més m'agrada és poder jugar amb els canvis i per tant et permet passar del plor al riure, d'estar tramant, a explotar... segurament això és el què més li agrada a un actor".

El cicle Grans Mestres d'enguany vol reivindicar el poder de la dona. Grans noms femenins de l'escena nacional posaran l'accent en aquesta edició del certamen per reivindicar el paper que han representat per a la societat els personatges que interpreten.

El director del cicle, Ferran Cerro-Ferran destaca que "El personatge d'Electra encaixa molt bé dins d'aquest esperit de denúncia i de reivindicació de la dona perquè és un personatge valent, capaç de canviar la societat, capaç de canviar el món on es mou, un món totalment dominat per aquest esperit patriarcal de dominació de l'home".

La propera entrega del cicle serà el 5 de març amb Mariana/Yerma on Mercè Samprieto ens aproparà a aquests dos personatges de Federico Garcí Lorca.

Paraules clau:

Notícies relacionades