Back to top

La tronada tornarà a petar per Sant Pere

La Festa Major de Reus tornarà a viure el seu moment més emotiu dos anys després. També hi haurà cercaviles, professons, concerts i Barraques.

Després de dos anys de pandèmia, la Festa Major de Sant Pere de Reus tornarà a comptar amb tronades. Segons ha confirmat el regidor de Cultura de l'Ajuntament de Reus, Daniel Recasens, "enguany treballem en un escenari en el qual ens puguem retrobar tots a la plaça" i "volem que sigui el Sant Pere que ens mereixem", afegeix. 

De fet, Recasens va més enllà, i assegura que "preveiem un Sant Pere com els anteriors a la pandèmia, però estem treballant perquè hi hagi quelcom més". A tres mesos per la Festa Major de Reus, les diferents entitats han començat ja assaigs i de fet, aquest cap de setmana està previst que hi hagi concerts al centre de la ciutat en el marc de l'aniversari de l'Aula de Sons, actuacions que comptaran amb la presència de diversos elements del seguici festiu. A més, els Xiquets de Reus tindran aquest cap de setmana la primera actuació de la temporada. 

Cercaviles, professons, concerts i Barraques

barraques reus

Sant Pere 2022, però, no només tindrà Tronades. La idea és que es recuperi la normalitat absoluta en tot allò que és indispensable. Així doncs, hi haurà les cercaviles al carrer, aquelles que formen part del protocol i aquelles que se'n surten. També hi haurà les tradicionals professons, aquells elements més típics de la tradició de la festa. I evidentment hi haurà revetlles, concerts i també Barraques. 

La Coordinadora de Barraques, amb la qual Canal Reus ha volgut posar-se en contacte sense èxit, ha iniciat les reunions per començar a treballar en un conjunt de concerts previ a Sant Pere. Segons ha pogut confirmar aquest mitjà, com a mínim mitja dotzena d'entitats estarien interessades a tornar a impulsar nits musicals al Parc de la Festa. I l'Ajuntament ho veu amb bons ulls. 

Retorn a la normalitat

Des de la cavalcada de Reis que la ciutat recupera, de mica en mica, la normalitat en l'aspecte cultural. Els propers dies arrenquen actes com l'aniversari de la Coordinadora de Danses Territorials, arriba Sant Jordi i també el Trapezi. Els festivals de música estan tornant al carrer i també els teatres s'estan omplint sense restriccions. Daniel Recasens argumenta que "la salut de la cultura és molt bona perquè tot i que la pandèmia ha colpejat moltes entitats, les ganes de tornar-hi hi són". 

Paraules clau:

Notícies relacionades