Back to top

La UBR reclama que es permeti l'obertura de tot el comerç el cap de setmana

La Unió de Botiguers de Reus demana que es revisin les restriccions actuals després de veure les aglomeracions que s’han produït durant els darrers caps de setmana en comerços i serveis que sí mantenen l’activitat.

La Unió de Botiguers de Reus reclama que es permeti l’obertura de tot el comerç, independentment del sector que sigui i les seves dimensions, també durant el cap de setmana i aplicant les mesures de restricció d’aforament necessàries.

Des de la UBR denuncien que mentre a una part del comerç se’l considera no essencial i se’l fa tancar per reduir la mobilitat i els contactes, en aquells punts comercials o de serveis que resten oberts es produeixen aglomeracions puntuals.

En aquest sentit, l’obertura del tot el comerç complint les mesures necessàries, permetria esponjar el moviment de gent i evitaria la concentració de públic en punts i moments concrets.

La UBR demana una revisió de la mesura

Com a representant de l’entitat, la presidenta de la UBR, Meritxell Barberà, remarca que “caldria revisar aquesta mesura que afecta directament al petit comerç”. Barberà destaca també que una restricció d’aquest tipus té encara menys sentit donat el confinament municipal en vigor i reclama que deixin treballar com fins ara al sector comercial, complint totes les mesures d’higiene y aforament.

Amb aquesta petició, l’entitat busca que tot el sector de comerç i serveis pugui continuar treballant i evitar la pèrdua de llocs de treball i d’empreses. Per això, sol·liciten que hi hagi més consens entre l’administració i el sector a l’hora de decidir sobre les restriccions que afecten directament aquestes activitats.

Per aquest motiu, demana a la Generalitat que revisi aquesta norma que afecta negativament al comerç i que permeti a tot el sector seguir treballant el cap de setmana, de la mateixa manera que ho fa de dilluns a divendres.

Paraules clau:

Notícies relacionades