Back to top

La UGT assegura que la nova reforma laboral aporta estabilitat als treballadors

El sindicat valora positivament l'acord assolit i insisteixen que gràcies a la pujada del salari mínim i a les modificacions dels contractes temporals s'avança en el procés d'obtenir unes bones condicions laborals.

Fa dues setmanes l'estat espanyol va aprovar la nova reforma laboral impulsada per l'executiu central, format pel Partit Socialista i Unidas Podemos. Tot plegat en una caòtica votació que va permetre tirar endavant la reforma gràcies a l'equívoc d'un diputat del Partit Popular.

Segons el sindicat s'ha aconseguit una pujada del salari mínim interprofessional, el qual ara es manté en la xifra dels 1.000 euros. Mesura que, diuen des de la UGT, pot ajudar a molts sectors essencials, com podria ser el de la sanitat o l'hostaleria.

Un altre punt fort tractat és la modificació dels contractes temporals, els quals poden afectar positivament fins a aproximadament 240.000 treballadors a tota Catalunya. El secretari general de la UGT a Tarragona, Joan Llort, explica una de les conseqüències que portarà aquesta reforma: l'oportunitat de llogar pisos per aquells que fins al moment no disposaven de contractes fixos o indefinits.

La UGT considera aquesta aprovació el primer pas per arribar a unes bones condicions laborals, i en conseqüència, de vida.

Paraules clau:

Notícies relacionades