Back to top

La UGT critica que s'han incomplert tots els compromisos post-IQOXE

El secretari general del sindicat a Tarragona, Joan Llort, assegura que no s'ha avançat gens en la lluita per la seguretat als polígons de Tarragona des de l'accident d'IQOXE.

"Si avui en dia hi hagués un altre accident industrial a Tarragona, la gent no sap el que ha de fer, no estem informats". Són les paraules de Joan Llort, el secretari general de la UGT a Tarragona. Assegura que "les administracions han incomplert tots els compromisos que es van fer", i denuncia que "ens diuen que no hi ha diners, però n'hi ha pel que volen". La pandèmia, no ha de ser una excusa, conclou. 

Critica que s'ha redactat un nou PLASEQTA sense comptar amb els veïns ni els sindicats. I que les reunions per garantir la seguretat a l'entorn laboral dels darrers mesos han durat minuts perquè "la part empresarial no s'havia ni llegit els documents". Amb tot, assegura que la indústria és segura, encara que cal donar-li un tomb més per garantir la seguretat de tot el territori. 

Més inspeccions

iqoxe

Segons Llort cal "més control i més vigilància" en la seguretat industrial. Diu que "cal reforçar les inspeccions de treball perquè a vegades costa tirar endavant processos per manca de personal". Critica que han demanat una reunió amb Seguretat Industrial, que és qui lliura els certificats de seguretat en la maquinària i els elements de les empreses "i ha estat impossible". 

Paraules clau:

Notícies relacionades