Back to top

La UGT veu insuficients les ajudes a afectats per ERTO i fixes discontinus

El sindicat alerta que molts dels treballadors als quals es dirigeixen les subvencions de la Generalitat no tenen els coneixements telemàtics ni la signatura electrònica per fer la sol·licitud.

A partir d'aquest dilluns els treballadors en ERTO i aquells que tinguin un contracte de fix discontinu poden sol·licitar ajudes d'entre 600 i 700 euros. Són ajudes que concedeix la Generalitat per complementar els ingressos i compensar la pèrdua de poder adquisitiu. Aquesta nova línia d'ajuts està dotada amb 60 milions d'euros i per tant, preveu beneficiar entre 80.000 i 100.000 treballadors amb un únic pagament.

Els sindicats però consideren que aquesta nova ajuda no s'ha gestat adequadament. Des de la UGT asseguren que "valorem l'ajuda positivament però s'ha quedat curta". Joan Llort, el secretari general de la UGT a Tarragona alerta que "a la nostra demarcació hi poden haver 20.000 persones afectades per aquestes situacions". Calcula que hi ha entre 11.000 i 16.000 treballadors amb ERTO i al voltant de 3.500 fixos discontinus.  

Dificultats telemàtiques

A més, Llort critica que s'hagi limitat la possibilitat de sol·licitar aquesta prestació exclusivament de forma telemàtica. "Molts dels treballadors afectats que tenen dret a l'ajuda no tenen els recursos telemàtics per poder demanar l'ajuda". Una sol·licitud que s'ha de fer amb la signatura electrònica: "hem posat a disposició de la ciutadania tota la informació necessària, però molta gent no sap on s'ha d'adreçar i això dificulta l'accés a les prestacions", diu Llort. Afegeix que caldria oferir la possibilitat de demanar les ajudes presencialment: "Les oficines d'atenció a la ciutadania estan per això", conclou. 

Paraules clau:

Notícies relacionades