Back to top

La Unió de Botiguers de Reus sí que vol que els comerciants es vacunin

Fa unes setmanes, el president del Tomb de Reus explicava a Canal Reus que no es podia considerar de risc el botiguer. Meritxell Barberà,presidenta de la Unió de Botiguers de Reus, considera que caldria vacunar-los el més aviat possible.

"Estic d'acord que no som un col·lectiu de risc, però també és cert que cada dia veiem centenars de persones i estem exposats". Meritxell Barberà, presidenta de la Unió de Botiguers de Reus, assegura que cal vacunar els comerciants de la ciutat el més aviat possible: "Si se'ns va considerar col·lectiu essencial al principi de la pandèmia també se'ns hauria de tenir en compte ara que s'està vacunant els col·lectius essencials", afegeix. 

El debat sobre els comerciants i les vacunes es va posar sobre la taula amb l'arribada de la vacuna d'Astrazeneca al nostre país. Ara que l'Agència Europea del Medicament ha tornat a donar llum verda al seu subministrament, alguns sectors volen entrar a formar part dels grups de població que s'han de vacunar amb aquesta farmacèutica. De moment es vacunen mestres, policies, farmacèutics i fisioterapeutes, entre d'altres, i els botiguers també volen entrar a formar part d'aquesta llista. 

El Tomb de Reus: "No som personal de risc"

Ara fa unes setmanes, Jacint Pallejà, el president del Tomb de Reus, assegurava a Canal Reus que "els comerciants no som personal de risc, anem amb mascareta i prenem totes les mesures de seguretat", i per això no considerava que haguessin de formar part dels grups de vacunació urgents. Unes declaracions que han aixecat les ires d'algunes comerciants a la ciutat que asseguren que "molts cops entren clients a la botiga amb les mascaretes mal posades o que no fan ús del gel hidroalcohòlic. De fet no saps d'on venen i si han complert les normes els darrers dies". Per tot plegat consideren que el fet de veure's diàriament amb molts ciutadans els hauria de permetre accedir el més aviat possible a la vacuna. 

Entrevista

Paraules clau:

Notícies relacionades