Back to top

La URV acosta la física matemàtica a prop de 200 joves

Uns 200 estudiants de 4t d'ESO i 1r de Batxillerat participen al Campus Físico-Matemàtic d'Estiu de la Rovira i Virgili

Són uns 200 alumnes d'entre 15 i 16 anys d'arreu del territori amb una vocació especial per la ciència. A través de 12 sessions, els dimarts i els dijous de 10 a 12 hores, han pogut aproximar-se des de diverses perspectives a la física matemàtica. Una matèra que ha estat el primer tastet d'una nova aposta de la Rovira i Virgili, que vol estrenar el grau d'Enginyeria Física i Matemàtica pel curs 2021-2022.

Aquest any, el Campus d'estiu també ha estat una manera de compensar part del contingut que els estudiants no han pogut fer a l'institut a causa de la pandèmia. Per la mateixa raó, l'edició d'enguany s'ha articulat de manera telemàtica. Sobre la covid-19, per cert, els alumnes van tenir una sessió de "La física de les pandèmies" de la mà del físic Àlex Arenas.

Diversitat en la participació i igualtat entre els estudiants

Punt positiu, malgrat tot, a la via telemàtica, que ha permès la participació d'alumnes de les Illes Balears i la Comunitat Valenciana. Pel que fa a la igualtat entre nois i noies, aquesta encara és una assignatura pendent en el camp de la ciència. En aquesta edició, la participació femenina és del 30% però, tant estudiants com estudiants, apunten amb optimisme que cada vegada són més.   

 

Paraules clau:

Notícies relacionades