Back to top

La URV aposta per descobrir els joves emprenedors

La Universitat Rovira i Virgili posarà en marxa, a principis del mes de novembre, el projecte 'Young Entrepreneurs'. L'objectiu és descobrir joves amb un elevat potencial emprenedor i facilitar el seu desenvolupament mitjançant serveis de 'coaching' basat en fortaleses, tutories i formació.
La URV aposta per descobrir els joves emprenedors.

El talent emprenedor cada vegada està més buscat. La Universitat Rovira i Virgili, a través del Màster en Direcció i Gestió d'Empreses, aposta per descobrir-lo en els joves. A partir d'aquest novembre, posaran en marxa el projecte 'Young Entrepreneurs'. Aquest parteix dels treballs ja realitzats gràcies al programa 'Vision Quest'. En els últims mesos, han treballat basant-se en un qüestionari de la companyia americana Gallup que permet detectar els deu talents emprenedors. D'aquesta manera, volen ajudar a joves d'entre 15 i 18 anys a descobrir si les seves inquietuds per emprendre poden convertir-los en veritables emprenedors. El director del Màster en Direcció i Gestió d'Empreses, Joan Ramon Alabart, explica que 'començarem amb un grup petit, uns 25 joves, per ajudar en primer lloc a poder identificar aquesta seqüència dels deu talents emprenedors a tots aquells que vegin en ells l'emprenedoria'.

En una segona fase, l'objectiu d'aquest programa pioner al territori, és veure fins a quin punts aquest joves poden començar a emprendre sols o buscat aliats. Arribat aquest punt, la voluntat serà la de canalitzar les seves idees. En aquest sentit, Alabart destaca que 'aplicarem metodologies i buscarem com aplicar diferents tipus de negocis a totes les habilitats i coneixement que tenen aquestes persones per tal d'enfocar-ho en l'emprenedoria'.

Aquest servei de 'coaching', basat en tutories i formació, es posarà en marxa el pròxim 8 de novembre, amb una primera presentació al Centre de Transferència de Tecnologia i Innovació de la Universitat Rovira i Virgili.

Paraules clau: