Back to top

La URV coordina un projecte que tindrà un paper clau en la detecció i la prevenció del càncer de mama

Es tracta del projecte BosomShield, i desenvoluparà una plataforma de programari que analitzarà imatges per classificar diferents tipus de càncer de mama.

El projecte, liderat pel Laboratori de Robòtica i Visió Intel·ligents de la Universitat Rovira i Virgili, que encapçala l'investigador Domènec Puig desenvolupa una plataforma que analitzarà imatges per classificar els diferents tipus de càncer de mama i predir la seva perillositat, així també com la probabilitat de recaiguda.

La novetat principal del projecte és que es posa en comú l'anàlisi de mamografies i ressonàncies magnètiques, i les imatges de les cèl·lules, que anteriorment, s'analitzaven per separat. Segons el coordinador del projecte, Domènec Puig "el fet de treballar-les conjuntament permet una predicció molt més acurada, avançar-se al màxim, precisar-ne les característiques, la benignitat o malignitat i les possibilitats de metàstasi".

BosomShield, es divideix en deu subprojectes i cadascun inclou les diferents fases del procés: l'anàlisi de les imatges radiològiques, l'anàlisi de les imatges histopatològiques, la predicció de les possibilitats de recaiguda combinant els dos tipus d'imatges i el disseny de la plataforma.

L'Hospital Sant Joan de Reus també està involucrat en el projecte analitzant el risc de reincidència per metàstasi.

 

Paraules clau:

Notícies relacionades