Back to top

La URV demostra que una dieta cardiosaludable millora la fertilitat

Segons indica l'estudi, una dieta recomanada per l'associació Americana del cor podria disminuir el risc d'avortament fins a 13 i un 15 %

La infertilitat és un problema de salut per a parelles de tot el món, amb una prevalença estimada del 12% al 15% amb una tendència creixent. Aquest problema està potencialment influenciat per l'estil de vida, i factors ambientals, com ara la contaminació de l'aire, o l'obesitat entre d'altres. Tot i que l'evidència científica actual indica que determinats aliments o nutrients poden millorar els resultats, es desconeix amb profunditat quin és el paper que tenen els patrons dietètics, la manera d'alimentar-se.

En aquest sentit, un equip dels àmbits de Nutrició, Epidemiologia i Salut, de la Universitat Rovira i Virgili, juntament amb la Universitat Harvard, la Universitat de Girona i l'Hospital General de Massachusetts van decidir comprovar si una dieta cardiosaludable rica en Omega 3 podria estar relacionada amb una probabilitat baixa de patir una pèrdua de l'embaràs durant tractaments d'infertilitat.

L'equip investigador va analitzar, en primer lloc, com era l'alimentació de les dones i les seves parelles durant l'etapa prèvia als tractaments de reproducció assistida. Posteriorment, van analitzar en quina mesura les dones seguien dels vuit patrons dietètics seleccionats, i van comprovar que, aquelles que més seguien el patró recomanat per l'AHA (l'Associació Americana del Cor), tenien entre un 13 i un 15% menys de probabilitats de perdre l'embaràs.
Durant l'estudi, també es va observar, que la tendència és molt similar entre altres patrons dietètics, amb l'excepció de la dieta vegetariana.

Tot i que encara falta continuar investigant, des de l'equip investigador recomanen portar una dieta rica en cereals i peix per tal de millorar la fertilitat i disminuir el risc d'avortament.

Paraules clau:

Notícies relacionades