Back to top

La URV ja rep més Erasmus dels que envia

Per cada 10 estudiants que arriben n'hi ha 8 que van a estudiar arreu d'Europa. El darrer curs s'han superat els 300 estudiants rebuts per 260 d'enviats.
biblioteques urv

El programa Erasmus celebra 30 anys aquest curs en un molt bon moment de salut. La URV ha mobilitzat, des del 2003, gairebé 3.000 estudiants entre anades i vingudes. Els darrers anys, però, s'ha viscut un canvi de balança. La Universitat Rovira i Virgili ha passat d'enviar arreu d'Europa més estudiants dels que rebia a convertir-se en una institució amb potencial d'atracció. Les dades des del 2012 mostren que ha canviat el paradigma de la mobilitat.

Si fa quatre anys hi havia gairebé 300 estudiants de la URV que feien algun curs a l'estranger i poc més de 200 d'europeus que venien al Camp de Tarragona i les Terres de l'Ebre; les dades del curs 2015 - 2016 mostren que s'ha superat el llindar dels 300 alumnes rebuts mentre que els que marxen s'han estancat en 260.

'Vénen a passar-s'ho bé, és evident per l'edat que tenen, però vénen per l'experiència de la zona; podrien anar a Barcelona, molts prefereixen quedar-se a Tarragona perquè és més econòmic, més petit, perquè els agrada molt més que Barcelona; i ara ja tenim erasmus que venen pels currículums acadèmics'. Pel que fa als estudiants autòctons, se'ls anima a aprofitar aquest programa Erasmus pensant en el rèdit acadèmic que en poden treure, però també en el de creixement personal.

Dades de mobilitat a la URV des del 2012
Grafisme: Albert Torres

La capacitat d'atracció de la URV es deu, en part, a la seva ubicació, però també al currículum de la universitat.

Per països d'origen, el rànquing l'encapçala Itàlia, que envia 3 de cada 10 estudiants que arriben a casa nostra. La segueixen França, Polònia i Alemanya amb dades molt similars entre elles entre el 10 % i el 13 % dels estudiants rebuts. La resta, els 4 de cada 10 estudiants restants, queden repartits entre una vintena de països diferents.

Paraules clau: