Back to top

La URV posa en marxa la prova pilot de 'Socatel'

Una vintena de persones han participat aquest matí a la prova pilot de la plataforma Socatel. Un projecte d'àmbit europeu impulsat per la URV amb l'objectiu de fomentar la participació ciutadana en temes de l'envelliment i la dependència. El Campus Catalunya ha estat un dels quatre punts on s'ha fet la prova.
Prova pilot al Campus Catalunya

El projecte de la plataforma 'Socatel' comença a agafar forma a través de les primeres proves pilot. El Campus Catalunya de la URV ha estat l'únic lloc de l'Estat on una vintena de persones han participat en la prova. Les altres proves pilot s'han fet a tres dels nou països participants, concretament a Hongria, Finlàndia i Irlanda. El projecte, finançat per la Unió Europea dins del programa Horitzó 2020, vol ser una plataforma de participació ciutadana amb la qual els usuaris opinin i llancin temes que creuen necessaris sobre l'envelliment i la dependència.

En aquesta primera fase han participat persones grans, professionals dels serveis socials i persones involucrades en institucions. D'aquesta manera, tots els agents han pogut cocrear en aquesta prova que servirà per a properes modificacions. El projecte, iniciat el desembre del 2017, té previst obrir la plataforma públicament a finals del 2020.

La URV coordina aquest projecte digital amb l'objectiu de facilitar la comunicació entre els usuaris i les institucions a través d'unes propostes que permetran una millora de tot allò que envolta l'envelliment.

Paraules clau: