Back to top

La URV treballa en uns sensors de CO₂ que disminuirien la transmissió de la Covid-19

Àlex Arenas, físic i investigador de la URV, explica que aquests sensors estan pensats per mesurar l'aire de llocs tancats i amb poca ventilació

La Universitat Rovira i Virgili està treballant en la creació d'uns sensors que mesuren la concentració de CO₂ que hi ha a l'aire. A Canal Reus hem parlat amb el físic i investigador de la URV, Àlex Arenas, sobre aquest aparell. 

Arenas ha explicat que aquest sensor està pensat per utilitzar-se en llocs tancats amb poca ventilació, com ara les mateixes aules de la URV. La funció principal és detectar si en l'aire que s'està respirant hi ha una quantitat molt elevada de CO₂.

Com més elevat sigui aquest nivell de CO₂, vol dir que l'aire és menys pur i, per tant, "s'està respirant l'aire d'altres persones", en aquest moment, és quan s'hauria de renovar aquest aire i ventilar l'espai interior en qüestió. 

Com evolucionarà la pandèmia?

D'altra banda, fa uns dies que els indicadors de la covid van a la baixa i sembla que les xifres milloren, però tot i això, encara hi ha molts ingressats a les UCI. Hem parlat sobre l'evolució de la pandèmia i sobre la possibilitat que hi hagi una nova onada.

Arenas no descarta una setena onada amb efectes més lleus, però adverteix que encara s'ha de seguir vacunant i que no podrem respirar tranquils fins que la majoria de la població tingui la pauta completa.  

 

Paraules clau:

Notícies relacionades