Back to top

La URV vol reactivar les obres de la Facultat d'Educació

La Universitat Rovira i Virgili confia en un nou fons FEDER per reactivar les obres de la Facultat de Ciències de l'Educació. De fet, estan treballant per preparar la documentació necessària i demanar ajudes econòmiques per tirar endavant un Institut d'Investigació Avançada en Educació i Psicologia. També esperen aconseguir ajuts d'aquests fons europeus per a un nou estabulari de la Facultat de Medicina.
Maria José Figueras, rectora de la URV.

La Universitat Rovira i Virgili anunciava fa tres mesos que aturava les obres de al facultat d'Educació per manca de finançament. Ara, estan treballant per presentar la documentació i optar a rebre un fons europeu FEDER, que fusionaria dues facultats: Educació i Psicologia. Des de la universitat esperen aconseguir el 50% del cost de les obres d'aquest possible Institut d'Investigació Avançada en Educació i Psicologia. De fet, les fases restants del projecte inicial superaven els 19 milions d'euros. A finals d'any esperen rebre la resolució.      

D'altra banda, després de renunciar al trasllat de la facultat de Medicina, també s'han presentat per rebre 1 milió d'euros per a la instal·lació d'un nou estabulari, el conjunt d'animals que utilitzen en recerca. Una altra qüestió sobre la taula és la de millorar les condicions dels doctorands, tal com marca un decret recentment aprovat. La URV i altres centres van impugnar el decret perquè aquest apuntava que no hi havia un cost afegit per a les universitats.  

La rectora Maria José Figueras recorda que, econòmicament, la universitat ha fet una regressió en el temps. El pressupost amb què comptaven 'l'any 2010 era de 116 milions d'euros i, l'any passat, aquest només va arribar a 104 milions', ha defensat.

Paraules clau: