Back to top

La USTEC denuncia la manca de recursos en la tornada a l'escola

El sindicat de professors USTEC denuncia que el Departament d'Ensenyament no ha fet cap esforç per millorar les condicions de la tornada a les aules en aquest inici del curs 2020-2021 marcat per la pandèmia de la Covid-19.

Fa menys d'una setmana que els alumnes de primària i secundària van tornar a les escoles, una tornada que ha sigut del tot atípica a causa de les mesures de seguretat implantades per la covid-19, però el sindicat de professors USTEC·STEs insisteix que aquestes mesures no són suficients per garantir la seguretat dels docents i de l'alumnat.

Una de les problemàtiques que denuncia el sindicat és la manca de professorat. Només s'han contractat 423 docents dels 3.000 que consideren necessaris a les comarques de Tarragona per poder respectar les ràtios exigides. Juan Carlos Feijoo, portaveu de la USTEC·STEs, declara que "amb  aquesta manca de professorat és impossible reduir les ràtios ni desdoblar grups ni buscar els espais adequats als centres".

Classe

Per altra banda, demanen al Departament  que s'implementin les mesures que ja havien sol·licitat en altres ocasions com són la jornada compactada, servei de menjador esglaonat, regulació de l'atenció telemàtica i tests PCR, entre altres. Feijoo assegura que els 370 milions d'inversió no són suficients i des del sindicat estimen que s'haurien d'haver destinat uns 1700 milions per afrontar un retorn segur a l'escola.

Tot i que reconeixen que el risc 0 no existeix, el sindicat de professor defensa la presencialitat a l'escola i exigeixen les eines i els recursos necessaris per garantir una educació presencial segura  de qualitat.

Paraules clau:

Notícies relacionades