Back to top

S'obre la vacunació de les dosis de record per les persones de 65 a 69 anys

Fa una crida a vacunar-se als que encara no ho hagin fet

El Departament de Salut ha obert des d'ahir dimecres la vacunació de les dosis de record per les persones de 65 a 69 anys, i més endavant i de forma progressiva, la de 60 a 65 anys. Ho ha anunciat la secretària de Salut Pública, Carmen Cabezas, en una roda de premsa, acompanyada per la directora del Servei Català de la Salut, (CatSalut), Gemma Craywinckel, i el cap del Servei de Microbiologia de l’Hospital Universitari Vall d’Hebron, Tomàs Pumarola.

Cabezas ha remarcat que aquesta tercera dosi ja s’està posant a les persones de 70 o més anys, als usuaris de residències, els vacunats amb Janssen i les persones immunodeprimides. I que a més de la franja dels 60 a 69 anys, també s’administra al personal sanitari i sociosanitari així com també a les persones residents en centres sanitaris i sociosanitaris diferents a residències de gent gran. En tots els casos, ha dit que “reben indistintament una dosi de record de Moderna o bé de Pfizer. Amdues, funcionen molt bé”.

Com demanar cita?

Per la seva part, la directora del CatSalut, Gemma Craywinckel, ha detallat que a les persones d’entre 65 i 69 anys ja poden demanar cita per la dosi de record a la web http://vacunacovidsalut.cat i que, paral·lelament, s’estan “reactivant els punts de vacunació poblacionals”. Ha explicat que aquestes persones poden anar rebent SMS, però ha insistit que el més recomanable és demanar cita via web “perquè és molt més fàcil gestionar l’operativa”.

Majors de 70 anys

La directora també ha fet menció als majors de 70 anys i ha insistit que, en un principi, es va decidir vacunar-los en els centres d’atenció primària per aprofitar les visites i el seu seguiment, però que ara també tenen l’opció de demanar-ho a través de la web.

Durant la roda de premsa, tant Carmen Cabezas com Gemma Craywinckel han insistit també en fer crides a la població que encara no està vacunada. En aquest sentit, Cabezas ha remarcat que per exemple, les persones no vacunades més grans de 50 anys tenen una probabilitat 3,2 vegades més gran de ser hospitalitzades per COVID i 6,2 vegades més d’entrar a l’UCI.

“Vacunar-se és el millor que es pot fer per evitar hospitalitzacions i UCI. L’efectivitat de les vacunes és molt alta: entre 95 i 99% per hospitalitzacions, per exemple”, ha emfasitzat Cabezas, que també ha remarcat que des de l’inici de la pandèmia, Catalunya ha administrat prop de 12 milions de dosis de vacunes. L’última setmana, un total de 185.925.

D’altra banda, ha explicat que les visites a l’Atenció Primària relacionades amb la COVID han augmentat l’última setmana un 37,9%. Només ahir, es van registrar 11.914 visites. Ara mateix a Catalunya hi ha 682 persones ingressades per COVID i 145, a les Unitats de Cures intensives.

Paraules clau:

Notícies relacionades