Back to top

La vaga del 8N clou amb una manifestació multitudinària amb tractorada inclosa

Abans d'iniciar la marxa, les entitats nacionalistes i els Comitès en Defensa de la República han llegit uns manifestos per demanar la llibertat dels presos, el respecte a les institucions catalanes i l'ús de la política com a única via per a solucionar el conflicte.
La manifestació passant pel carrer de l'Hospital

Multitudinària marxa pels carrers del centre de Reus que ha servit per acabar la jornada de vaga general d'aquest 8 de novembre. Tot i els rumors que parlaven d'una baixa adhesió a la mobilització, milers de persones han sortit als carrers de la capital del Baix Camp per a reclamar la llibertat dels líders de l'ANC i d'Òmnium Cultural, Jordi Sánchez i Jordi Cuixart, i dels vuit consellers del Govern que es troben empresonats.

Una manifestació que també ha comptat amb la companyia de desenes de tractors, convocats a Reus pel sindicat Unió de Pagesos, i que també han circulat per alguns dels carrers del centre de la ciutat. En aquest sentit, la capital del Baix Camp ha tornat a ser un punt de trobada dels manifestants del Camp de Tarragona. "Aquest és la tercera vegada que baixo a Reus per una manifestació i crec que el que hem de fer és manifestar-nos per rebel·lar-nos davant tot el que està passant", explicava Julià Serrano, un dels assistents a la convocatòria.

Prèviament a la manifestació, les entitats nacionalistes i els Comitès en Defensa de la República han llegit diversos manifestos on, a més de reclamar la llibertat dels presos, també han demanat respecte a l'autogovern de Catalunya i l'ús de la política com a única via per a solucionar el conflicte. A més, tampoc han descartat més mobilitzacions si la situació no canvia. "No es veu cap perspectiva que el govern de l'Estat canviï d'idea", ha remarcat el coordinador de l'ANC a Reus, Jaume Ollé. "Avui hem demostrat que podem tallar comunicacions i carreteres a nivell de Catalunya i això ho podem fer tants dies com convingui, que ho sàpiguen", ha reiterat.

La manifestació ha estat la segona mobilització viscuda a Reus al mateix dia de la vaga general. I és que els Comitès en Defensa de República també havien convocat una concentració a la plaça del Mercadal al matí, que ha acabat amb una manifestació improvisada pels carrers del centre.

Paraules clau:

Notícies relacionades