Back to top

La vaga dels examinadors s'eternitza

Els examinadors de la DGT amplien la vaga al mes de novembre. Les autoescoles veuen perillar la seva supervivència si la protesta s'allarga en el temps. Asseguren que molts centres han hagut de demanar préstecs i que un "elevat" nombre d'alumnes han deixat de fer pràctiques.
La meitat dels alumnes s'han pogut examinar aquest dimarts a Reus condicionats per la vaga dels examinadors

Fa més de quatre mesos que els examinadors de la Direcció General de Trànsit s'han alçat per reclamar un complement salarial que millori les seves condicions laborals- tot i que aquesta reivindicació ve de lluny i es remunta al 2015 i 20007-. Per aquesta raó els treballadors de la DGT han secundat jornades de vaga cada dilluns, dimarts i dimecres des de mitjans de juny. Fet que ha suposat un maldecap per molts alumnes que s'estan traient el carnet de conduir, com és el cas del Ruben Calasco. "Tinc companys que han pujat a fer l'examen tres vegades i les tres no s'han presentat els examinadors". Calasco espera que hi hagi aviat una "solució perquè ens fa mal a tots". De fet, aquest alumne s'ha platejat deixar de fer pràctiques.

Aquesta és una realitat que afecta a les autoescoles, les quals reclamen una solució immediata. "Si la situació segueix així haurem de tancar perquè estem en un moment que arribem a final de mes i hem de demanar préstecs per anar subsistint", ha asseverat el president de l'Associació Autoescoles Tarragona Carles Olivé.

Per la seva part, els representants sindicals dels examinadors reclamen que els responsables de la DGT assumeixin la pujada retributiva que qualifiquen de "justa". Manuel Reyes, delegat de la UGT a Tarragona i examinador, ha remarcat que estan oberts a totes les formules com seria el cas de rebre l'increment salarial mitjançant el concepte de productivitat. Pel representant sindical es tracta més d'una qüestió "de voluntat política" que no pas de falta de liquiditat pressupostària ja que el complement salarial que reclamen es podria pagar de la caixa de la DGT.

"Mentre que no s'arribi a un acord no sabem on està el límit", s'ha referit en referència a sí la vaga es podria prolongar fins a finals d'any. "Quan varem començar el mes de juny mai ens haguéssim imaginat arribar fins en aquest punt i més quan el director general n'assumia la necessitat", ha reblat Reyes. Per tot plegat, estan disposats a negociar però no descarten que la vaga sigui sine die.

Paraules clau: