Back to top

La vaga dels subcontractats de la nuclear arrenca amb un seguiment total

Els sindicats no han hagut d'informar de cap incident durant la jornada. La protesta ve propiciada per una manca de control en els processos de licitacions que, segons els empleats, acaba reduint els salaris del personal subrogat
El piquet a la porta de Vandellòs II

Des de primera hora del matí, els treballadors de les empreses subcontractades a la central nuclear de Vandellòs II han ocupat l'accés a les instal·lacions amb un piquet informatiu que no ha afectat els serveis mínims exigits pel Consell de Seguretat Nuclear. La primera de les dues jornades de vaga organitzades pels sindicats, ha transcorregut sense incidents i amb un seguiment del 100%, segons UGT.

L'objectiu de la vaga és el de recuperar les negociacions amb ANAV per tal d'aconseguir un major control en el processos de licitació d'empreses que, diuen els treballadors, afecta negativament als salaris en la subrogació de contractes. "Cada cop que es licita una empresa perdem alguna cosa i això és el que volem que s'acabi avui", ha explicat el membre de la comissió de negociació i treballador de l'empresa i treballador de Tecafric, Joan Amado.

Un altre dels motius de la vaga és el de mantenir el pagament dels plusos de la recàrrega de combustible. Una reivindicació que, justament, es produeix en el moment en que la central d'Ascó es troba en aquest procés. Un dels factors, el de la unitat entre els equips de Vandellòs II i d'Ascó, que han destacat els sindicats com a inèdit. "Tenim una unió entre les dues centrals que no s'ha aconseguit mai i la volem aprofitar per a tenir una via de comunicació directa amb direcció i exposar qualsevol tipus de problema", ha remarcat Amado.

En cas de no arribar a cap acord amb ANAV, la pròxima jornada de vaga s'efectuarà el 20 de juny. Treballadors i sindicats no descarten continuar amb les protestes si, aleshores, tampoc s'atenen les seves peticions.

Paraules clau:

Notícies relacionades