Back to top

La venda de coets i petards, una tradició familiar

Les botigues de coets ja ultimen tots els detalls i atenen tots els clients d'última hora perquè avui ningú es quedi sense el tret més característic d'aquesta nit: els petards. A Canal Reus ens hem volgut endinsar a conèixer un negoci del sector que funciona des del 1994, amb relleu familiar inclòs.

Fa gairebé 30 anys, el Jordi Domènech, va decidir muntar la botiga dels seus somnis: una botiga de petards, anomenada Coets Jormicoy. La va convertir en la seva segona casa durant molts anys, fins que l'any 2016 va morir. Les seves filles, la Cori i la Roser, li van prometre que continuarien amb la seva passió, continuarien amb el negoci familiar amb la mateixa il·lusió que ell li posava. I així ho fan.

Tot i que les dues tenen una altra feina, quan arriba Sant Joan, durant un parell o tres de setmanes tornen a obrir la botiga. Són uns dies intensos per les persones que es dediquen a aquest sector, i fins i tot abans que toquin les 10 ja tenen clients esperant. Les previsions per enguany, continuen amb la tònica dels altres anys i són molt bones.

Els petards que més es venen varien en funció de la franja d'edat. Els adolescents busquen més aquells que fan soroll i pel que fa als adults es decanten més pels colors, les fonts o les bateries. La inflació com en altres sectors, també està passant factura.

Aquest divendres ha estat el torn dels últims detalls, cues d'última hora per estar a punt per a la revetlla, en una nit on regnaran el foc i el so i els colors dels petards i coets...
 

Paraules clau:

Notícies relacionades