Back to top

La Verge del Carme porta la passió al mar

La patrona dels pescadors ha estat venerada per desenes de devots i devotes en el que és l'acte més icònic de les Festes de la Mare de Déu del Carme. Després de dos anys de restriccions, la Verge, que s'ha lluït pels carrers marítims, ha tornat al mar per rebre la tradicional ofrena.

Les campanes de l'església de Sant Pere ho han anunciat i els murmuris dels presents ho han confirmat. La Mare de Déu del Carme ha tornat. Ha tornat després de dos anys incerts i restrictius en què la patrona no ha pogut celebrar les seves festes d'una manera habitual. Com és tradicional, la processó s'ha iniciat amb la cantada dels goigs de la Mare de Déu per part de la Capella Polifònica. Després, la Verge ha recorregut el barri marítim de Cambrils amb una comitiva encapçalada pels Nyanyos Timbalers i els dos clubs de rem locals, el club Vent d'Estrop Vogadors de Cambrils i el Rem Cambrils. Els han seguit dones i canalla amb vestimenta típica de pescadores, la Confraria de la Mare de Déu, el pubillatge i la Cobla Reus Jove. Tot plegat sota l'atenta mirada dels adults i dels que no ho són tant.

Per a alguns i algunes, la primera de la seva vida

Alguns infants no havien vist mai la processó de la Mare de Déu del Carme. Enguany, ha estat el primer cop que han observat la Verge pujar a la barca pel moll de Ponent per sortir mar endins. Algunes persones afortunades han tingut l'oportunitat de fer-se a la mar per poder veure-la més de prop, mentre que la resta l'ha venerada des del passeig de les Palmeres. Segons la Confraria del Carme, han estat uns anys tristos i difícils, tot i que es mostren orgullosos que la imatge de la Mare de Déu s'hagi pogut mostrar de nou. 

Ofrenes a la Verge

Mentre la Mare de Déu del Carme ha estat navegant per la costa cambrilenca, les embarcacions que l'han acompanyada s'han anat posant per davant i han ofert les seves ofrenes florals. Després del desembarcament, s'ha continuat la processó fins a arribar a l'església de Sant Pere i dur a terme l'entrada de la Verge. En acabar, a la plaça del Pòsit, la Cobla Reus Jove i els Amics de la Sardana de Cambrils han realitzat una ballada per cloure el dia en què la patrona dels pescadors, per fi, ha tornat al mar.

Paraules clau:

Notícies relacionades