Back to top

La viabilitat dels comitès antifeixistes, a debat

La polèmica sobre la pancarta de l'ajuntament de Reus que demana la llibertat pels presos polítics ha estat el punt de partida de la darrera assemblea oberta de la CUP. Prop de 50 persones s'han aplegat per valorar la creació d'aquestes noves plataformes.
assamblea cup comitès antifeixistes

La creació de comitès antifeixistes a Reus haurà d'esperar. El grup municipal de la CUP a Reus se suma a les respostes d'altres poblacions catalanes per crear aquesta nova plataforma. A la plaça del Teatre s'obria a debat aquesta nova proposta, per saber de primera mà la voluntat dels ciutadans reusencs. Conèixer les experiències de situacions semblants a altres municipis serà el següent pas per donar llum verda o vermella a la creació d'aquesta agrupació.

Edgar Fernández, de la CUP a Reus, explica que "farem xerrades per agafar formació i perspectiva per com s'està organitzant l'extrema dreta a Catalunya. Volem que això superi l'estructura de partit i els espais polítics ja organitzats, i per això, ha de ser en forma de plataforma com en les altres ocasions".

Uns episodis que han anat a l'alça en els últims mesos. Fernández assegura que es té constància de tots els que s'han produït i que s'actua jurídicament per tal que no quedin en un no res. "Els Advocats Voluntaris de l'1 d'Octubre aporten gestió jurídica a aquests atacs, que els tenim tots comptabilitzats", apunta.

La CUP presentarà en el proper ple de setembre una Declaració Institucional per facilitar la creació dels comitès antifeixistes. D'aquesta manera, es vol posar de manifest la voluntat política del govern i la dels grups municipals, que des de la formació d'esquerres asseguren que garantiran la convivència a la ciutat de Reus.

Subscriu-te a la newsletter diària

PolÌtica de privacitat de dades

Paraules clau:

Notícies relacionades